Тігіпко: і в Москві, і у Вашингтоні мене недооцінили

Сергій Тігіпко розповів, що перед першим туром президентських виборів в Україні відвідав Росію і США, проте там, за його словами, в політичній майбутнє Тігіпка не повірили.

Про це він заявив в ефірі російської радіостанції Эхо Москвы.

“Я, коли висувався і йшов на вибори, то я зробив дві поїздки, я був у Вашингтоні і Нью-Йорку і в Москві. У Вашингтоні і Нью-Йорку можу сказати, і там, і там мене трішки недооцінили. І там, і там до мене начебто віднеслися з повагою, але думали, як, напевно, про дивакуватого такого підприємця, бізнесмена, який вирішив пробувати щастя”, – сказав Тігіпко.

Він відзначив, що в Кремлі зустрічався з головою адміністрації президента РФ Сергієм Наришкіним.

“Ми переговорили, і мені подобається за останній час саме такий дійсно прагматичніший погляд. Я вважаю, що це та основа, яка дозволить нам мати добросусідські відносини. Як ми тільки починаємо займатися ідеологією, це завжди розірве наші відносини, чому – тому що Україна реально має два таких начала, все-таки західне і східне. І будь-який розсудливий український політик повинен буде шукати компроміс. А не займати одну позицію, одну сторону. Тому що це завжди роз’єднуватиме. У роз’єднаній країні погано йдуть реформи, вона зазвичай залишається бідною. І прагматик завжди прагнутиме об’єднати країну для того, щоб зробити зміни”, – підкреслив Тігіпко.

Раніше екс-кандидат у президенти Тігіпко заявив, що вважає себе трохи схожим на російського прем’єра Володимира Путіна.

Відповідаючи на питання, чи бачить він схожість із главою уряду РФ, український політик сказав: “Я думаю, є якась схожість в тому сенсі, що… я помічав за Путіним, коли він тільки став прем’єром, і я бачив його кілька разів на переговорах, наскільки він може швидко виходити на узагальнення і тримати цю стратегію. Хороша якість для політиків. Я думаю, що в цьому ми схожі”.

tsn.ua