Партія регіонів готує 50-тисячний мітинг в центрі Києва

Центральний виборчий штаб Партії регіонів і громадська організація “Спілка молоді регіонів” подали заявки в Київську міську державну адміністрацію на проведення безстрокових масових акцій у центрі столиці, починаючи з 5 лютого.

Про це повідомило Головне управління внутрішньої політики міськадміністрації.

Зокрема, згідно з заявкою ПР, вона має намір провести безстрокову акцію “Україна – за чесні вибори!” на площі біля Центральної виборчої комісії, починаючи з 8 лютого. Початок акції заплановано на 9:00, орієнтовна заявлена кількість учасників – 50 тисяч осіб.

Також у своїй заявці ПР вказала, що для участі в ній у Київ прибуватимуть делегації з усіх областей. У зв’язку з цим ПР попросила мерію забезпечити майданчики для стоянки автобусів.

Зокрема, це майданчики біля музею Великої Вітчизняної війни і на прилеглій до нього вулиці Старонаводницькій, біля Палацу спорту і прилеглих до нього вулицях, Річкового порту, а також біля станцій метро “Лісова”, “Житомирська”, “Академмістечко”, “Видубичі”, “Харківська”.

Крім того, ПР просить мерію забезпечити прибирання снігу і його вивезення з місця проведення акцій. Монтаж сцени планується розпочати з 6 лютого.

У свою чергу Спілка молоді регіонів має намір провести громадсько-політичні заходи роз’яснювального характеру на тему дотримання конституційних прав громадян.

Ці заходи організація планує проводити, починаючи з 5 лютого біля Кабінету міністрів, Верховної ради, Секретаріату президента, ЦВК, Вищого апеляційного адміністративного суду, Київського апеляційного адміністративного суду, на Європейській, Софійській і Михайлівській площах і Майдані незалежності.

Заявлена орієнтовна кількість учасників також становить 50 тисяч осіб. Згідно з заявкою, акції проводитимуться щодня з 7:30 до 20:00.

Нагадаємо, кандидат у президенти, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про намір ініціювати масові акції протестів українців у разі фальсифікації результатів виборів президента.

Кандидат у президенти, лідер ПР Віктор Янукович спрогнозував нечисленність цих акцій у разі їх проведення.

tsn.ua