Підліток повісився після допиту в міліції

На Вінниччині тринадцятирічний хлопець повісився після допиту в міліції.

Початковим поштовхом до трагедії стала крадіжка. В одному з сусідських будинків, куди хлопці приходили грати до свого товариша, пропали золоті прикраси. Батьки школяра одразу заявили в міліцію. Вони розповіли, хто з сусідських дітей удома були останніми гостями.

Правоохоронці взялися проводити перевірку за заявою і викликали окремо декількох хлопчиків до себе.

Допитували всіх, але зосередилися на Віталіку. Його друзі розповіли, що в останній свій день, коли вони після школи йшли на гурток інформатики, Віталій мало не плакав: в міліції з ним розмовляли грубо, матюкалися, обіцяли, що посадять.

Хтось з оперуповноважених навіть запропонував: зізнайся, мовляв, що ти вкрав, там золота на 20 тисяч, так ось, на “десятку” віддаєш мені, решту залишаєш собі, і все крито, ніякого діла.

Перед самогубством залишив записку матері: “Мамо, я не брав. Мене звели наклеп. Не плач про мене. Будь з Максимкою, люби його. Я пішов вішатися”.

Мати побачила записку і побігла шукати сина. Вона виявила його на дереві. Жінка намагалася зняти сина, сподіваючись, що він ще живий. Але хлопець вже помер.

Після самогубства дитини в міліції заявили, що діти все придумали. Все було згідно з законом, опитували всіх в присутності батьків, ніякого тиску на підозрюваних не здійснювалося в принципі.

Про це заявив начальник слідчого відділення Теплицького райвідділу міліції Віктор Пірус.

Господиня дому, з якого зникло золото каже, що не заявляла б про крадіжку, яки знала, до чого це призведе.

Матір Віталіка жадає через суд домогтися справедливості та покарати винних.

tsn.ua