Змінений закон про вибори набув чинності

Газета Верховної ради “Голос України” опублікувала закон про внесення змін до закону про вибори глави держави, підписаний у четвер, 4 лютого, президентом України Віктором Ющенком.

Таким чином, закон набув чинності.

Зазначимо також, що доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ренате Вольвенд заявила, що зміни до закону про вибори президента, внесені напередодні голосування, не мають бути застосовані під час другого виборчого туру.

Як пояснила доповідач ПАРЄ, у такий стислий термін, який залишився до голосування, провести належну роз’яснювальну роботу серед усіх пересічних співробітників виборчих комісій неможливо.

Раніше депутат від ПР Владислав Лук’янов заявив, що до його однопартійців надійшла інформація про захоплення друкарні “Голоса України” представниками БЮТ.

На типографії “Мега-поліграф”, де друкується видання, це спростували і повідомили, що друк газети проходить без ексцесів.

Нагадаємо, Верховна рада проголосувала за зміни до закону про вибори 3 лютого. Ухвалення скандального законопроекту, який підтримали 233 депутати, супроводжувалося бійками та блокуванням трибуни. Після голосування депутати від коаліції звинувачували один одного в продажності, нецензурно лаялися і ледь не побилися.

Тимошенко стверджувала, що регіонали ухвалили зміни до закону про вибори для того, щоб провести масштабні фальсифікації результатів другого туру. На її думку, закон дозволить Партії регіонів витіснити бютівців з виборчих комісій.

Президент Віктор Ющенко 4 лютого підписав зміни до закону про вибори.

Пізніше прес-секретар Ющенка Ірина Ваннікова пояснила, що глава держави підписав зміни до закону задля того, щоб не допустити зриву виборів.

Раніше Тимошенко заявляла, що в разі “фальсифікації президентських виборів”, тобто ухвалення змін до закону про вибори, в Україні почнуться масові акції протесту, більші навіть за Майдан 2004 року.

tsn.ua