Янукович: я не кремлівська маріонетка

Кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович запевнив, що рішення, які він ухвалюватиме на посаді глави держави, слугуватимуть національним інтересам України, а не Росії.

В інтерв’ю американському телеканалу CNN Янукович завив, що він не є “кремлівською маріонеткою” і не збирається “іти на повідку у Росії”.

Політик пообіцяв, що проводитиме політику “засновану на взаємному інтересі та гарних відносинах як з Росією, так і з Європейським союзом”. Він зауважив, що основним пріоритетом у відносинах з Москвою буде стабілізація енергопостачань, а з ЄС він прагне рухатися вперед у питанні укладення угоди про вільну торгівлю, а також “привносити в Україну європейські стандарти життя”.

Янукович також додав, що він “продовжить співпрацювати з НАТО, проте питання про приєднання має вирішити народ на всеукраїнському референдумі”.

Лідер “регіоналів” висловився за об’єднання країни і звернувся до своєї суперниці Юлії Тимошенко із закликом визнати результати голосування – тобто його перемогу на виборах президента.

“Юлія Тимошенко зраджує принципам її власної Помаранчевої революції, не бажаючи визнавати підсумки голосування”, – сказав Янукович.

Станом на вечір 9 лютого ЦВК підрахувала 99,99% електронних протоколів. Згідно із попередніми результатами, Янукович набрав 48,95% голосів виборців, випередивши Тимошенко на 3,48%.

За даними ЗМІ, Тимошенко вирішила не визнавати перемогу Януковича. Зокрема, як повідомили джерела, на засіданні фракції БЮТ вона сказала: “Я ніколи не визнаю легітимність перемоги Януковича з такими виборами”. Водночас офіційну позицію чинний прем’єр з цього приводу поки що не озвучувала.

tsn.ua