БЮТ готується йти в опозицію

Народний депутат від БЮТ, віце-спікер Верховної ради Микола Томенко стверджує, що Блок Юлії Тимошенко паралельно з оскарженням у судах результатів виборів готується до опозиційної діяльності. Про це Томенко заявив 11 лютого на брифінгу у Верховній раді.

За його словами, наразі БЮТ очікує результатів оголошення офіційних результатів виборів і судових рішень щодо можливих фальсифікацій виборів. Віце-спікер зазначив, що у випадку, коли результати виявляться не на користь Юлії Тимошенко, БЮТ займеться опозиційною діяльністю.

За його словами, “зараз у парламенті йде робота над створенням нової “прагматичної” коаліції” на основі Партії регіонів. “У випадку створення такої коаліції, я бачу місію і завдання БЮТ у тому, щоб створити європейську опозицію”, – зазначив Томенко.

“Наші союзники сплять і бачать себе у новій коаліції. Як тільки буде створена нова коаліція, БЮТ проголосить себе європейською опозицією”, – додав він.

Водночас, представник фракції Блоку Литвина Ігор Шаров повідомив, що Блок Литвина і частина НУ-НС виступають за збереження діючої коаліції і обрання нового прем’єр-міністра після президентських виборів.

Він наголосив, що фракція не розглядала питання негайної відставки діючого прем’єр-міністра. “Це питання не обговорювалося , більш того воно не стояло на засідання нашої фракції… Зараз пропозиція є єдина – зберегти чинну коаліцію, ця пропозиція є від частини фракції НУ-НС і після збереження цієї коаліції запропонувати кандидатуру прем’єра, але нового”, – заявив Шаров.

Він також додав, що поки що кандидатура прем’єра між представниками 2 фракцій не обговорювалася.

Нагадаємо, 10 лютого лідер Партії регіонів (ПР) Віктор Янукович закликав прем’єр-міністра Юлію Тимошенко піти у відставку і перейти в опозицію. “Я офіційно звертаюся до прем’єр-міністра і закликаю піти у відставку і перейти в опозицію. Також звертаюся до членів коаліції і закликаю оголосити про припинення діяльності коаліції для того, щоб я міг почати переговори з різними фракціями з питання формування нового уряду”, – сказав він.

tsn.ua