«Покращення життя вже сьогодні» відбудеться… не сьогодні

Може – завтра, може – післязавтра, але не сьогодні – це точно.

Інтернет-газета «Українська Правда» («УП») повідомила про те, що 9-го лютого у Верховній Раді не змогли ухвалити в другому читанні проект закону про збільшення соціальної допомоги (в першому читанні за нього проголосувало 330 нардепів).

Для тих, хто не знає, про які саме соціальні допомоги йдеться, «УП» пише: проект Папієва пропонує для кожної дитини, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, прожитковий мінімум збільшити на 10 відсотків. Для громадян, які одержали статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, прожитковий мінімум для відповідних соціальних і демографічних груп населення збільшується на 20 відсотків. Для кожної дитини в малозабезпеченій багатодітній сім’ї, в якій виховуються троє або більше дітей віком до 16 років, прожитковий мінімум збільшується на 20 відсотків.

Інтрига в тому, що автором цього законопроекту є регіонал Михайло Папієв, а з фракції ПР його підтримало… аж два (!) депутати, тоді як БЮТ дав 125 голосів, НУНС -31, комуністи -26, Блок Литвина – 19. Чи варто дивуватися, що результат голосування викликав у сесійній залі сміх?

Отже, схоже, реалізація передвиборного гасла Віктора Януковича «Покращення життя вже сьогодні» переноситься на невизначений термін. Може – на завтра, може – на післязавтра, але не сьогодні – це точно… Може, тепер і прийнятий минулоріч популістський Закон про підвищення соцстандартів регіонали скасують?

директор ТзОВ “Форест Хауз” Антон Ліврінц

zakarpatpost.net