Forbes розкрив три головні секрети мільярдерів

Журнал Forbes провів інтерв’ю з більш ніж десятьма мільярдерами і ще більшою кількістю мультимільйонерів і виділив три ключові чинники, які об’єднують найбагатших людей планети.

Перший секрет по-справжньому багатих людей полягає в тому, що вони не бояться зазнати невдачі. Кожен з мільярдерів, щонайменше, один раз приймав помилкові для бізнесу рішення, однак неодмінно витягав з невдач уроки. “На помилках вчаться” – це про світових магнатів.

Другий секрет по-справжньому багатих полягає в тому, що вони креативно дивляться на проблеми, пов’язані з джерелами нових прибутків. Акули бізнесу ніколи не задовольняються досягнутим і завжди критично оцінюють свої завоювання, намагаючись домогтися більшого.

Третім секретом мільярдерів журнал називає вдале одруження. Forbes наголошує, що, говорячи про щасливий шлюб, зовсім не мається на увазі багатих спадкоємиць, хоча стан обраниці аж ніяк не є недоліком.

“Критично важливо мати дружину, яка підтримує тебе, і, що ще важливіше, вірить в твоє просування вгору”, – відзначає видання. При цьому правильний вибір супутниці життя назвали головним джерелом свого капіталу усі “селфмейдмени”, що заробили статок в першому поколінні.

Зазначимо, що третій “секрет успіху мільярдерів” має, мабуть, найбільш спірну “обов’язковість”, у тому числі і за версією самого Forbes. Раніше журнал з’ясував, що майже кожен десятий у світі мільярдер з рейтингу Forbes, є потенційним нареченим, так як або розлучений, або взагалі ніколи не поєднувався узами Гіменея.

Так, завидним женихом планети з точки зору матеріального достатку є володар 16-мільярдного доларового стану (за підсумками 2008 року) 67-річний мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, який перебуває в розлученні з 1993 року. А 43-річний російський мільярдер Михайло Прохоров, чиї статки Forbes в березні 2009 року оцінив у 9,5 млрд доларів, був визнаний журналом другим за розміром свого статку завидним нареченим планети.

Короткий тест від Forbes “Чи підприємець ви?”

Експерт журналу Forbes Стівен Берглас, 25 років пропрацював на факультеті психіатрії Гарвардської медичної школи, а нині займається коучингом топ-менеджерів, вважає, що людині, яка надумав зайнятися власним бізнесом, корисно задатися трьома питаннями – щоб визначити свою схильність до цього заняття.

“Якщо на такі запитання ви відповісте так, – вистрибувати зі своєї офісної перегородки і працюйте. Якщо ні, – тіштеся тим, що мільйони білих комірців насолоджуються життям, не маючи підприємницької жилки”, – рекомендує експерт.

1. Торгували ви лимонадом в дитинстві? Це питання не треба сприймати, його суть в тому, що “якщо ви думали про те, як заробити, коли всіх ваших друзів-шестикласників турбувало лише, як їх витратити – значить у вас щось є”.

2.Ви часто працюєте у відпустці? “Якщо так, це не означає, що ви трудоголік. Це значить, ви віддані своїй справі і любите гострити майстерність … Ви не втрачаєте можливості дізнатися більше про те, як досягти успіху у вашій області? Ваша ініціатива прокинулася і чекає свого часу”.

3.Ви лізете в бійку? Як не банально це звучить, пише Берглас, справжні підприємці мають завзяття і твердість, щоб боротися. Агресія може допомогти в досягненні. Як зауважив Ніцще: “Той, кому є “навіщо” жити, може винести майже будь-яке “як”.

tsn.ua