“Чорні фармацевти” у Києві торгують наркотиками, від яких гниють живцем

Колишні наркомани воюють з “чорними аптеками”, де з-під прилавків продають наркотики, від вживання яких згнивають кістки обличчя.

У Києві продовжує діяти ціла мережа “чорних аптек”, де з-під прилавку торгують забороненими препарати, зокрема трамадолом.

Фармацевтові, який відмовився торгувати наркотиками і минулого тижня розповів про наркоаптеки журналістам ТСН, почали погрожувати. Володимир передав до правоохоронних органів координати людини, яка щодня завозила заборонені ліки до його аптеки, а також імена міліціонерів, які попереджали про облави.

Після сюжету Володимиру подзвонив колишній колега і порадив тікати: нібито чув, як керівники аптечного кіоску обіцяли розправитися зі “зрадником”.

Контрольні закупки підтвердили – синтетичним опієм у пігулках іще торгують. Зараз фармацевт приєднався до колишніх наркоманів, які воюють із “чорними аптеками”. За допомогою прихованої камери вони підтверджують факти продажів наркотиків у аптеках, а після таких “закупок” часто залишають на стінах установ графіті.

Найближчим часом міліція обіцяє розібратися з тим, чого не могли побороти останні десять років. Як розповідають колишні наркомани, від того, що продають у наркоаптеках, люди гниють живцем.

Так, з таблеток “трайфед” за кілька хвилин готують найсильніший вуличний наркотик – гвинт. За лічені місяці вживання навіть наденергійні клієнти стають каліками. Аптечні наркомани часто страждають від нападів епілепсії, або ж незабаром згнивають кістки обличчя. В обмін на синтетичну ейфорію вони також отримують втрату координації рухів.

tsn.ua