Тігіпко створив виборчий блок

Міжпартійний з’їзд партій “Сильна Україна” та “Інформаційна Україна” 21 лютого вирішив створити виборчий блок Сергія Тігіпка.

З’їзд відбувався у закритому режимі в готелі “Турист”. У його роботі взяли участь близько 100 делегатів. Одним з рішень з’їзду стало створення виборчого блоку Сергія Тігіпка “Сильна Україна”.

“20 і 21 лютого партії провели свої з’їзди, на яких підтримали рішення про створення цього виборчого блоку. 21 лютого ж відбувся об’єднаний з’їзд, на якому також було ухвалено рішення про вихід “Сильної України” як правонаступниці “Трудової партії” України з блоку Литвина”, – розповіло джерело в “Сильній Україні”.

Як відомо, блок Литвина було створено для участі в дострокових парламентських виборах у 2007 році. До нього увійшли дві політичні сили – Народна партія і ТПУ. На виборах блок набрав 3,96% і отримав 20 місць в парламенті.

7 з 20 депутатів були представниками ТПУ. 28 листопада 2009 “Трудову партію України” очолив бізнесмен Сергій Тігіпко, тоді ж партію перейменували в “Сильну Україну”.

Як заявив народний депутат Сергій Гриневецький (Блок Литвина), незважаючи на вихід партії Тігіпка зі складу блоку, народних депутатів-членів ТПУ не може бути відкликано з парламенту.

“Як правонаступник ТПУ “Сильна Україна” може робити будь-які заяви. Але в блок вона входила як Трудова партія України на чолі з Михайлом Сиротою (трагічно загинув 27 серпня 2008 року). От якби депутати самі склали повноваження, тоді б на їх місце зайшли інші” , – заявив виданню Гриневецький.

При цьому він не відкидає, що вихід “Сильної України” зі складу блоку може бути пов’язано з планами створення нової коаліції у Верховній Раді, яка могла б запропонувати на посаду прем’єр-міністра кандидатуру Тігіпка. “Партії регіонів і “Нашій Україні” не вистачає чотирьох осіб для створення коаліції. Є люди, які готові увійти до блоку Литвина, щоб зробити таку коаліцію можливою”, – вважає Гриневецький.

Нагадаємо, новообраний президент України Віктор Янукович заявив, що розглядає кандидатури Сергія Тігіпка, Арсенія Яценюка і Миколи Азарова як претендентів на посаду прем’єр-міністра.

tsn.ua