БЮТ погодився на відставку Тимошенко в обмін на збереження коаліції

БЮТ готовий підтримати кандидата на пост нового прем’єр-міністра від фракції НУ-НС, якщо та підтвердить свою участь в коаліції відповідними підписами. Про це на брифінгу заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

“Якщо фракція НУ-НС понад 60 голосами підтвердить свою наявність у коаліції і заявлять про свого кандидата (на посаду нового прем’єр-міністра), то ми готові розглянути це питання і підтримати його”, – підкреслив Кириленко.

Кириленко наголосив, що БЮТ підтримає кандидатуру на посаду прем’єр-міністра, якщо фракція НУ-НС сьогодні на засіданні ради коаліції її оголосить і надасть понад 60 підписів для підтвердження своєї участі в діючій коаліції.

Нагадаємо, голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко раніше заявляв, що намагання БЮТ будь-якою ціною зберегти за Юлією Тимошенко посаду прем’єр-міністра може призвести до розвалу чинної парламентської коаліції, тому більшість у Раді можна зберегти лише за умови відставки глави уряду.

При цьому НУ-НС називає обов’язковою умовою для союзу з Партією регіонів або БЮТ висунення кандидатури прем’єра-нунсівця.

tsn.ua