Народний Рух пішов в опозицію

Народний Рух переходить в опозицію до президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у заяві політради партії щодо рішення Верховної Ради про відставку Кабміну, повідомляє прес-служба Народного Руху.

“Рішення про відставку Кабміну стало черговою сторінкою у переліку зрад, якою просякнута українська політика”, – йдеться у заяві.

“Фракція Блоку Литвина у повному складі проголосувала за відставку уряду, за виключенням самого Литвина, який полюбляє застосовувати подібний цинічний маневр”, – наголосила політрада Руху.

“Таким чином, фракція Блоку Литвина не тільки розвалила демократичну коаліцію, але й відправила у відставку уряд тієї коаліції, до якої сама належала, і голосами якої Литвин повернувся у “крісло” спікера”, – зазначається у заяві.

У Народному Русі наголосили, що “Литвин повторив “подвиг” Мороза і українські виборці неодмінно оцінять цей крок на найближчих виборах”.

“Що ж до 15 голосів з НУ-НС, то тут яскраво проявилася “іржа”, якою просякнута діяльність окремих представників бізнесових кіл фракції НУ-НС. Рішення фракції про відмову від голосування за відставку уряду було знехтуване”, – йдеться у заяві.

“Група ЄЦ, у якої “сім п’ятниць на тижні”, фактично проявила повну свою безхребетність і залежність від Партії регіонів, оскільки на засіданні фракції заявляла, що виконає рішення фракції НУ-НС”, – зазначила політрада.

У партії також заявили, що “проголосуваши рішення про відставку уряду, Партія регіонів та її сателіти-зрадники взяли на себе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації в державі”.

“За таких умов політрада Народного Руху заявляє про перехід в опозицію до Януковича та зрадницької більшості, яка викристалізовується у парламенті”, – йдеться у заяві.

“Народний Рух ініціює створення демократичної опозиції з метою недопущення узурпації влади в Україні та протидії антидержавницьким і антиукраїнським крокам”, – наголосила політрада та закликала “патріотичні й націонал-демократичні сили негайно розпочати консультації з метою об’єднання в демократичній опозиції”.

Нагадаємо, Верховна рада 3 березня відправила у відставку прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

За відповідну постанову про висловлення недовіри Кабміну, запропоновану Партією регіонів, проголосували 243 народних депутати, зокрема 172 від Партії регіонів, 7 – БЮТ, 15 – НУ-НС, 27 – Компартія, 19 – Блок Литвина та 3 – позафракційних.

tsn.ua