Кремль хоче неухильного виконання контрактів Тимошенко

У Москві розраховують на неухильне виконання Україною всіх наявних домовленостей з РФ у газовій сфері.

Про це заявило джерело в Кремлі напередодні візиту 5 березня в Москву президента України Віктора Януковича.

“Російська сторона виходить з необхідності неухильного виконання наявних домовленостей і контрактів у цій сфері, беручи до уваги в тому числі завдання забезпечення безперебійних поставок російського газу європейським споживачам”, – сказав співрозмовник.

Представник Кремля підкреслив, що спільні проекти в паливно-енергетичному комплексі, у тому числі в газовій сфері, відносяться до числа пріоритетів торговельно-економічної співробітниці між Росією та Україною.

У Кремлі зазначають, що у Москви і Києва є хороші перспективи подальшої стратегічної взаємодії і в інших сферах, зокрема, в області мирного використання атома.

Як повідомило джерело, в ході російсько-українських переговорів на вищому рівні передбачається розглянути стан співпраці у сфері транспорту, в тому числі “розвиток мультимодальних перевезень, розширення географії перевезень вантажів”.

Співрозмовник нагадав і про традиційно тісну виробничу і науково-технічну кооперацію, яка здійснюється між машинобудівними підприємствами двох країн, зокрема, в галузі авіаційної промисловості і космосу.

tsn.ua