Янукович ветував закон про держзакупівлі

Президент Віктор Янукович ветував закон про державні закупівлі, заявила заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман.

“Я відкрию вам державну таємницю і скажу про те, що президент Янукович не підписав цей закон, і або вже повернув, або найближчим часом поверне його у Верховну раду”, – підкреслила вона.

Нагадаємо, 11 лютого 2010 року Верховна рада прийняла закон “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”. За закон проголосували 245 із 374 народних депутатів, зареєстрованих у сесійному залі.

Закон встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Він застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт і послуг, які повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт – 300 тисяч гривень.

Державне регулювання та контроль у сфері закупівель здійснюють Уповноважений орган (Міністерство економіки, де передбачається створити окремий структурний підрозділ.) та інші органи відповідно до їх компетенції. Контроль у сфері закупівель, у разі наявності відповідних запитів.

Законом передбачено, що з метою розгляду скарг при Міністерстві економіки створюється і діє орган оскарження, який формується на засадах паритетної участі представників державних органів та незалежних фахівців з питань державних закупівель у складі 14 осіб, з яких не менше третини повинні бути з вищою юридичною освітою. Строк повноважень членів органу оскарження складає 3 роки.

tsn.ua