БЮТ визнав, що не має шансів звільнити Табачника

Заступник голови Верховної ради, один із лідерів БЮТ Микола Томенко вважає малоймовірним те, що у Верховній раді знайдеться достатньо голосів для відставки міністра освіти та науки Дмитра Табачника.

Таку ситуацію політик пов’язав із останніми призначеннями в Міносвіти, внаслідок яких заступником Табачника став чоловік Віри Ульянченко, голови “Нашої України”, Віктор Івченко.

В той же час, Томенко наголосив, що БЮТ наполягатиме на відставці міністра. “Водночас після вчорашніх кадрових призначень вірогідність позитивного розгляду цього питання суттєво зменшилася”, – зауважив він.

За словами віце-спікера, враховуючи, що “заступником міністра освіти та науки став чоловік голови Ради партії колишнього президента України Віктора Ющенка “Наша Україна”, можна вважати, що як мінімум команда Ющенка не буде в числі тих, хто голосуватиме за відставку”.

Нагадаємо, сам Табачник заявив, що не піде у відставку, навіть якщо студенти оголосять голодування на знак протесту проти його призначення.

Перед цим по Україні пройшли акції протесту проти призначення Табачника главою МОН, нового міністра обвинувачують в українофобії, зокрема, через його висловлювання про галичан, які ніколи не належали до Великої України.

До ВР постанову про відставку Табачника внесла депутатська група “За Україну!”.

tsn.ua