Табачник не піде у відставку, навіть якщо студенти голодуватимуть

Міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що не піде у відставку, навіть якщо студенти на знак протесту оголосять голодування.

Відповідаючи на запитання у прямому ефірі 5 каналу, чи напише міністр заяву про відставку, якщо студенти оголосять голодування, вимагаючи його звільнення, Табачник сказав: “Ні, не напишу”.

Проте на запитання, чи готовий він вибачитися за свої вислови щодо галичан, Табачник відповів: “Безумовно”.

“Готовий і сказати, що я буду реалізовувати площадку діяльності міністра без політичних якихось упереджених поглядів, але тільки на ґрунті Конституції і законів”, – наголосив він.

Табачник також зазначив, що при цьому “як будь-яка людина” залишає за собою право на певні політичні погляди.

Нагадаємо, Дмитро Табачник був призначений міністром освіти 11 березня у складі нового уряду Миколи Азарова. Його призначення викликало хвилю протестів, студенти багатьох міст оголосили акцію “Табачник, іди геть!”. Активісти кампанії вважають, що керувати освітою в Україні не може людина з чіткими проросійськими поглядами.

Табачника звинувачують у поширенні неправдивих даних про ОУН-УПА, в пропаганді російської мови в Україні та у фальсифікації конкурсу “Великі Українці”, в результаті якої переможцем не став Степан Бандера.

На думку самого Табачника, він став жертвою “полювання на відьом”. Міністр закликав розмежовувати його діяльність як політика під час виборів президента і його діяльність як міністра.

Працівники освіти із Західної України заявили про готовність до тривалого страйку з вимогою відставки Табачника, і мають намір вирушити до Києва.

tsn.ua