Кабмін зібрався знизити податки

Уряд пообіцяв не збільшувати податки, а навпаки знизити податковий тиск на підприємства і створити максимальні умови для інвестування.

Про це заявив перший віце-прем’єр України Андрій Клюєв в ефірі одного з українських телеканалів.

Клюєв розповів, що необхідно знизити податок на додану вартість, податок на прибуток, створити пільговий інвестиційний клімат на всій території України.

“Ситуація в країні дуже важка, таке враження, що по країні пройшло татаро-монгольське іго. Податки з підприємств забрали на півроку вперед, держбюджету немає, ніякі держпрограми не затверджені.”, – сказав Клюєв.

Він розповів, що нововпризначені “фахівці почали займатися держпрограмами, розвитком транспорту, енергетики”.

“Готуються пропозиції до бюджету. Думаю, в перших числах квітня ми подамо його у Верховну раду на розгляд. Ми повинні знизити податковий натиск на підприємства і створити сприятливі умови для інвестицій”, – сказав Клюєв.

Говорячи про майбутню зустріч з МВФ, він зазначив, що соцстандарти, як вимагають у Міжнародному валютному фонді, зменшуватися не будуть.

“Як тільки у ВР вибрали уряд, одразу всі міжнародні агентства збільшили рейтинги України. Зараз пішли пропозиції про те, що Україна могла на певних умовах запозичувати ті, або інші обсяги коштів. МВФ приїде, ми сядемо за стіл переговорів, і там вже дивитимемося, на які умови ми зможемо піти, а на які ні. Стандарти ми зменшувати не будемо, а тільки підвищувати. Фінресурси ми вливатимемо в економіку: у машинобудування, дорогі, залізничні мости, аеропорти, створювати нові робочі місця, пожвавимо внутрішній ринок і тоді економіка запрацює. Це наша основна мета”, – розповів перший віце-прем`єр.

Раніше прем’єр-мiнiстр України Микола Азаров заявив, що новий Податковий кодекс, який розробив уряд Віктора Януковича ще в 2006-2007 року, набуде чинності 1 січня 2011 року.

Головне, що має бути в кодексi, за словами Азарова – основи подальшої лiбералiзацiї податкової системи, створення сприятливих умов для бiзнесу, а також податковi канiкули для малого бiзнесу та “цiла низка iнших моментiв, що стимулюють середнiй бiзнес, малий бізнес”.

tsn.ua