Нова зброя “Аль-Каїди”: бомби в штучних грудях і сідницях

Терористки-самогубці незабаром ховатимуть смертоносні заряди в грудних імплантатах і в сідницях, попередила британська розвідувальна служба MI5. Лікарі, що працюють на “Аль-Каїду”, пройшли навчання в кращих британських клініках і вже повернулися в рідні країни, щоб взятися за подібні операції. Виявити ці підшкірні заряди звичайними детекторами майже неможливо, зазначає Fox News.

На думку спецслужб, як вибухівку терористами буде використовуватися пентаерітріттетранітрат, або PETN, який намагався застосувати, наприклад, терорист Абдулмуталлаб в грудні 2009 року на борту рейсу Амстердам – Детройт. Вибухівку поміщатимуть усередині пластикових імплантатів перед тим, як зашити їх в жіноче тіло, заявив експерт з тероризму Джозеф Фарах.

Дані плани з’ясувалися саме після запобігання підготовленого Абдулмуталлабом теракту. Через кілька годин після його затримання розвідувальні органи перехопили розмови, які велися в Пакистані і Ємені та навели їх на цю інформацію.

Кращі хірурги підтвердили можливість встановлення вибухівки в імплантати. Наприклад, навіть п’яти унцій (близько 140 грам) PETN вистачить на те, щоб пробити значний отвір у фюзеляжі літака, що призведе до розгерметизації салону та краху.

Щоб виявити наявність такого підшкірного заряду, потрібно просвітити підозрювану складною рентгенівською машиною, повідомляє газета The Sun. “Враховуючи, що вибухівка буде поміщена в запечатаний пластиковий пакет і міститися буде в невеликій кількості, її тим більше буде неможливо виявити звичайним сканером”, – попередив Фарах.

Побоювання про те, що терористи будуть “заряджати” штучну груди вибухівкою, звучали і раніше. Так, американський пластичний хірург Елан Зінгер в журналі Forbes відзначав, що терористка з вибухонебезпечним бюстом буде нескладно загубитися в натовпі, адже операції зі збільшення грудей широко поширені на Заході. За його словами, імплантати можна побачити за допомогою нових сканерів, але відрізнити силікон від пентаерітріттетранітрата людина без ступеня з рентгенології не зможе.

Нагадаємо, що після запобігання теракту в літаку Амстердам – Детройт в аеропортах ряду країн з’явилися так звані “роздягали сканери”, здатні показати, що знаходиться у людини під одягом. Особливо принципово до просвічування такими сканерами відноситься британська влада. Якщо в США пасажир може замість сканування пройти особистий огляд працівником однієї з ним статі, то у Великобританії проходження через сканер є примусовим.

tsn.ua