Азаров урізав Януковичу платню на половину

Кабмін скоротив на 50% зарплату президенту Віктору Януковичу  з 1 квітня 2010 року. Про це йде мова у постанові Кабміну №284 від 31 березня.

При цьому уряд встановив, що з 1 квітня 2010 до 1 січня 2011 року зарплата президента виплачується на 50% менше у порівнянні з зарплатою за станом на 1 березня 2010 року.

Як відомо, ще 4 березня президент Віктор Янукович доручив Кабміну в установленому порядку вирішити питання про зменшення заробітної плати президента на 50% та отримані від зниження гроші глава держави доручив направити на підвищення соцстандартів в Україні.

Нагадаємо, в день інавгурації Януковича, 25 лютого, заступник глави його Адміністрації Ганна Герман заявляла, що президент уріже свою зарплату на 50%. Крім того, планувалося 20-відсоткове скорочення штату Адмінстрації глави держави та місцевих адміністрацій.

Крім того, Янукович вже доручив уряду негайно забезпечити виконання закону про підвищення соцстандартів, прожиткового мінімуму та мінімальних зарплат, в Україні.

Перед цим президент заявляв, що вже виконав кілька передвиборчих обіцянок, зокрема підписав закон про боротьбу з бідністю.

tsn.ua