У Москві ховають жертв терактів у метро

На московських кладовищах поховають загиблих у результаті подвійного теракту, здійсненого в понеділок на станціях метро “Луб’янка” і “Парк культури”.

Як очікується, четверо загиблих будуть поховані на Хованському і  Востряковському цвинтарях.

Двох, в тому числі студента МЛУ імені Моріса Тереза Володимира Петренкова, поховають на Котляковскому кладовищі.

Ще двох загиблих поховають на Домодєдовському цвинтарі і цвинтарі в підмосковному Долгопрудному.

За словами заступника глави російського столичного департаменту споживчого ринку і послуг Олексія Сулоєва, “у столиці в даний час оформлено 18 поховань загиблих”. Крім того, оформлено 16 поховань в інших регіонах країни. “Тіла загиблих будуть направлені в Московську, Калузьку, Тамбовську, Курську області, до Севастополя, Краснодара, Ростова-на-Дону, Якутська і Таджикистана”, – сказав чиновник.

У мерії повідомили, що на поховання кожного загиблого виділено 37,4 тисяч рублів. Крім цього, міська влада виплатить сім’ям загиблих по 300 тис рублів, людям, які отримали важкі травми – по 150 тисяч рублів, легкі травми – по 50 тисяч рублів.

В результаті терактів, скоєних двома смертницями на станціях московського метро “Луб’янка” і “Парк культури”, за останніми даними, загинули 39 людей. Напередодні в підмосковному Чехові пройшли похорони одного із загиблих в результаті терактів. Ще один загиблий був похований в Калузькій області.

Нагадаємо, що два вибухи на станціях московського метрополітену “Луб’янка” і “Парк культури” пролунали вранці в понеділок, 29 березня. За останніми даними, загинули 39 людей, поранення різного ступеня тяжкості отримали ще 95 осіб.

Повний список загиблих і постраждалих у терактах можна подивитися на сайті МНС. Наразі впізнані 37 з 39 загиблих у терактах. За фактами вибухів порушено кримінальну справу за статтею “Тероризм”.

Відзначимо, що лідер кавказьких сепаратистів Доку Умаров взяв на себе відповідальність за вибухи в метро і попередив про продовження атак.

tsn.ua