Закарпатський “Джейбіл” поки що працює не на повну потужність

У четвер, 1 квітня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із генеральним директором ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Україна Лімітед» Філіпом Костемалем.

     На зустрічі йшлося насамперед про роботу підприємства. Оскільки ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Україна Лімітед» починало роботу в рамках спеціальної економічної зони «Закарпаття», то пана Костемаля передусім цікавили перспективи відновлення в Україні дії Законів України “Про спеціальний режим інвестиційної діяльності у Закарпатській області” і “Про спеціальну економічну зону “3акарпаття” та інші важливі питання.

Наразі підприємство змушене працювати не на повну потужність, однак за умови відновлення СЕЗ ситуація поліпшиться. Як зазначив Філіп Костемаль, це сприятиме створенню на Закарпатті нових робочих місць, збільшенню відрахувань до бюджету, а найголовніше – це буде сигналом для потенційних інвесторів, що планують залучати інвестиції в українську економіку.

Голова облдержадміністрації Олександр Ледида запевнив, що відновлення вільних економічних зон та територій пріоритетного розвитку – одне з основних питань, які розглядаються на рівні держави. Воно порушувалось і під час зустрічі Олександра Ледиди з Президентом України Віктором Януковичем.

Керівник краю запропонував щомісяця зустрічатися з представниками великих підприємств, що діють в області, аби бути в курсі їхніх потреб і якнайшвидше на них реагувати.