Демспілка угорців України задоволена дозволом складати тести ЗНО рідною мовою

Про це йдеться у заяві ДСУУ стосовно дозволу на проведення зовнішнього незалежного оцінювання рідною мовою.
Як зазначено у тексті, президія Демократичної спілки угорців України із задоволенням відзначає, що після офіційного оприлюднення наказу Міністерства освіти і науки України № 238 від 25 березня 2010 року, випускники діючих у країні угорськомовних шкіл мають нагоду складати тести ЗНО на рідній мові.
Президія спілки переконане, що найбільшим досягненням угорців України упродовж останніх років є відміна рішень, які лягли важким тягарем на випускників угорськомовних шкіл, поставили їх у нерівні умови при вступі до ВНЗ.
Президія ДСУУ висловлює подяку всім тим, хто в нашій країні та за її межами будь-яким чином сприяв тому, щоб наша молодь знову на рівноправних умовах могли змагатись за право вступу до вищих навчальних закладів.
Президія ДСУУ в повній мірі впевнена, що Президент України Віктор Янукович згідно зі своїми запевненнями в майбутньому послідовно буде виконувати зобов’язання, які закріплені в домовленості з Демократичною спілкою угорців України, що стане запорукою покращення міжнародної оцінки діяльності нашої країни та поглиблення україно – угорських добросусідських взаємовідносин.