Міжнародний пленер художників на Закарпатті

У рамках Міжнародного пленеру художників у Мукачівській міській картинній галереї представили свої полотна художники Львова, Закарпаття, Польщі та Словачини.
Серед робіт закарпатських майстрів пензля вирізнялись полотна народного художника України Золтана Мички, заслуженого художника Бориса Кузьми, а також Юрія Шелевицького, Атілли Коприви, Василя Свалявчика.
Відкриваючи виставку, секретар міської ради Мукачева Іван Маняк зазначив, що від краси, яку відтворили митці у своїх картинах, у виставковому залі стало світло, тепло, затишно. Картини захоплюють, спонукають до роздумів, наче торкаються струн людської душі. Зрештою, – далі вів Іван Георгієвич, – духовне є в кожному з нас, важливо тільки його пробудити. І, як на мене, винуватцям цього дійства ця, непроста місія вдалася. Відтак Іван Маняк від усього серця побажав художникам доброго здоров’я, натхнення, подальших успіхів і процвітання, щоб і надалі творити майбутнє заради рідної держави.
До теплих слів – побажань приєдналися інші учасники святкового дійства: це – головний учений секретар Академії мистецтв України Микола Яковлєв, художник з Поділля Михайло Довгань і директор готельного комплексу „Квеле”, що розташований в самому серці Закарпаття, Владислав Бедзик. Музичний супровід свята забезпечили віртуоз скрипки Сергій Добош та рок-гурт „Рокаш”.
До слова, про гурт. Музика гурту – це синтез академічного мистецтва, фольк-елементів та сучасного саунду на високопрофесійному рівні. Душа колективу – відомий закарпатський композитор, лауреат премії ім. Задора Віктор Янцо та досвідчений аранжувальник та гітарист Ігор Рибар. Бас гітарист гурту – Владислав Воробець, ударні – Василь Логойда. Вокаліст – професійний співак, провідний соліст хору „Кантус” Іштван Халус.
Анна Романенчук