Великодні богослужіння на Закарпатті відвідали майже 800 тисяч осіб

У минулі вихідні, 3 та 4 квітня, в усіх регіонах України в понад 16,3 тис церковних спорудах відбулися святкові пасхальні богослужіння з нагоди християнського свята Великодня, в яких за даними МВС України узяли участь понад 10,9 млн осіб, повідомляє Інститут релігійної свободи.
Особливістю цього року стало те, що християни різних конфесій – православні, католики та протестанти, по всьому світу в один день відзначали спільне для всіх християн свято Воскресіння Ісуса Христа – Великдень.
Найчисленніші богослужіння мали місце у Львівській (понад 1,6 млн осіб), Дніпропетровській (понад 987 тис осіб), Закарпатській (понад 790 тис осіб), Тернопільській (700 тис осіб) областях, інформує МВС України.
При цьому у 183 культових спорудах, що перебувають у почерговому користуванні різних Церков, богослужіння проведено за графіками.
Охорону громадського порядку й безпеки громадян під час проведення зазначених заходів на території держави в цілому забезпечували понад 31,8 тис працівників міліції та понад 1,4 тис військовослужбовців внутрішніх військ МВС України. Порушень громадського порядку та інших протиправних дій у місцях проведення заходів не зафіксовано.
Для порівняння, за даними прес-служби МВС РФ цими днями у Російській Федерації у святкових Великодніх заходах взяли участь близько 8 млн осіб. У більш ніж 20,7 тис храмах, церквах і монастирях пройшли урочисті літургії та хресні ходи.
ЗІК