Закарпаття: У Міжгір’ї діє тільки одне легальне сміттєзвалище

Свою стурбованість щодо незадовільного санітарного стану населених пунктів Міжгірщини на черговій сесії районної ради висловили й депутати. Адже з кожним роком нагромаджуються проблеми побутових відходів, їх збирання та складування. Басейни річок та потічків занесені сміттям. Ускладнює становище і те, що на території району діє тільки одне паспортизоване сміттєзвалище. Одноразові ж заходи щодо організації очищення територій покращують ситуацію тільки на певний час.
У зв’язку з цим, було поставлено конкретні завдання із залучення в населених пунктах широких кіл громадськості для реалізації заходів з благоустрою та озеленення. Основною метою таких заходів є збереження та примноження краси верховинського краю, навчити молодь любити і дбати про нашу рідну землю.
Таким чином, по всій населених пунктах району проводиться масове впорядкування прилеглих територій. На територіях прибираються присадибні угіддя, вулиці, дороги, тротуари, пішохідні переходи, зупинки міського транспорту, впорядковуються кладовища, створюються нові парки, алеї, квітники, розчищаються джерела, русла річок і потічки, канави, кювети тощо.
Не осторонь цієї справи стали і працівники виконавчого апарату районної ради на чолі з її керівництвом. Так, вчора у Міжгірському парку відпочинку кипіла робота по благоустрою. Варто сказати, що потрудилися працівники на славу, адже територія парку стала чистою і привабливою. Слід наголосити, що саме від спільних зусиль влади та громадськості зміниться на краще обличчя Міжгірщини.
Іван Чуп, Міжгірська районна рада