На Свалявщині працюють над поліпшенням санітарного стану населених пунктів

Традиційно навесні, як правило до Великодніх свят, у Свалявському районі Закарпаття проходить місячник благоустрою населених пунктів, а також територій, котрі прилягають до них, включаючи придорожні смуги, береги річок, окремих місць, де виникли стихійні сміттєзвалища. Адже як зійде сніг, купами   нічийного непотребу рясніють узбіччя не лише трас місцевого значення, а й республіканського, особливо багато викинутих пакуночків з відходами в кюветах. Все це потрібно оперативно прибрати – підмести, почистити, вивезти.
З метою поліпшення санітарного стану населених пунктів, земельних ділянок, річок, струмків та охорони навколишнього середовища на території району взяли активну участь працівники відділів, управлінь райдержадміністрації, виконкоми місцевих рад.
Сотні держслужбовців, учнів шкіл, середніх спеціальних   навчальних закладів, культосвітніх працівників з граблями, віниками, відрами, великими мішками працювали на місцях, заздалегідь обговорених і визначених районним штабом з проведення місячника. Люди старалися, не було таких котрі б не пройнялися почуттям відповідальності за те, що їм доручили зробити. І дійсно, результати такої спільної дії багатьох учасників визначених санітарних днів були помітними- довкіл стало   чистіше. Зокрема,   було проведено очистку кюветів і канав протяжністю – 4,8 км, берегів річок – 5,7 км, придорожніх смуг – 7,8 км. Проведено відповідні рейди по обрізці 245 дерев, побілено 1600 дерев, висаджено 1260 саджанців цінних і рідкісних порід дерев.
Місячник добігає кінця, але санітарна очистка, благоустрій територій – не кампанія. У хорошого газди все має мати гарний, доглянутий вигляд і не лише навесні, а впродовж цілого року, щоб інші мали з кого брати приклад. Тож будьмо достойні такого газди.
Вайдич А.І., головний спеціаліст з питань внутрішньої політики апарату Свалявської райдержадміністрації