На Ужгородщині посадовці не на словах, а на ділі переймаються питанням екології довкілля

– Питання благоустрою та санітарної очистки навесні – завжди актуальне, – розповідає головний спеціаліст оргвідділу виконавчого апарату Ужгородської районної ради Галина Барканова. І додає: – Чудове пробудження природи, цвітіння дерев, радісний спів пташок у сонячних промінчиках – усе це аж ніяк не пасує з купами сміття та брудом, що назбирались за зиму. А те, що для кожної віруючої люди Воскресіння Христове, неодмінно спонукає наводити порядок і чистоту – факт незаперечний.
Авжеж, посадовці Ужгородщини від керівництва районної ради та державної адміністрації, а це – Михайло Фединць, Степан Мацко, Анатолій Черниченко, Анатолій Салай, Йосип Мадяр, Степан Німець до рядових працівників – біля 80 осіб, залишивши свої затишні кабінети, засукавши рукави, намітивши фронт робіт по очистці району від сміття з селищним та сільськими головами вирішили, самі взялися за роботу. Для початку організували наведення порядку біля „Білого дому” району. Керуючись принципом „ Де багато слів, там діла мало”, взяли в руки віники та лопати, очистили територію від сміття, побілили дерева, помили вікна. Відтак, десант посадовців райради, РДА, її відділів та служб висадився на території Кам’яницької сільської ради. Чому саме тут?
– Торік тамтешній орган місцевого самоврядування, – далі веде Галина Іванівна, – став переможцем обласного конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку”. Оскільки навесні бурхливі води річки Уж винесли на береги Кам’яниці дуже багато сміття, то ми вирішили допомогти громаді підтримати високий рейтинг мальовничої Кам’яниці – улюбленого місця відпочинку ужгородців.
Не нами сказано: краса врятує світ. Щоправда, не тільки та, що дана Богом природі, людині. Скоріш, та, внутрішня, яку кожен із нас вбирає з материнським молоком. І яка спонукає, за відсутності ящика для сміття, покласти недопалок собі в кишеню.
То ж лише до честі посадовцям Ужгородщини, які того дня навідалась з добрими намірами і в інші села, зокрема, в Малу Добронь. На цей раз біля новозбудованої школи, яка є справжньою гордістю району, було висаджено біля 600 дерев ясеня, дуба, граба, липи.
Роботи з благоустрою, наведенню чистоти та озеленення в районі тривають. Місцева влада задіяла до справи всі наявні сили й засоби. Працюють люди і техніка. Діла вистачить усім. В ім’я прийдешніх поколінь.
Анна Романенчук, сайт Закарпатської обласної ради