Українці стають непридатними для служби в армії

За останнє десятиріччя показники захворюваності призовників на туберкульоз збільшилися у 4,7 разу, на венеричні захворювання – у 7,5 разу, на захворювання, пов’язані з психоемоційною нестійкістю – у 2,3 разу.
Міністерство оборони констатує щорічне зменшення кількості громадян, придатних до несення строкової служби в армії. Про це на брифінгу сказав заступник начальника Генерального штабу Збройних сил Володимир Артюх.
За його словами, на обліку у військових комісаріатах знаходиться більше 1,3 млн. громадян, придатних для проходження строкової служби.
При цьому він відзначив, що кількість призовників, яких за якісними показниками можна відправити для проходження служби в 2007 році, складала 46,8 тис., у 2008 році – 32,3 тис., у 2009 – 31,8 тис., а навесні 2010 року – тільки 30,2 тис. громадян.
Артюх вважає, що зменшення кількості призовних ресурсів є наслідком погіршення стану здоров’я хлопців призовного і допризовного віку, збільшення кількості призовників, які одержують відтермінування від призову з різних обставин (законодавством передбачено 32 умови), великої кількості кандидатів для несення служби з низькими морально-діловими якостями, що перебуває на обліку в органах МВС за зловживання алкоголем і наркотиками, відсутність базової загальної середньої освіти.
Таким чином, конкурс для призову в армію в середньому по Україні складає 1,2 людини на місце.
Окрім цього, Артюх відзначив тенденцію до погіршення стану здоров’я хлопців.
За його словами, за останні 10 років збільшилися показники захворюваності призовників на туберкульоз (у 4,7 разу), на венеричні захворювання (у 7,5 разу), на захворювання, пов’язані з психоемоційною нестійкістю (у 2,3 разу).
Нагадаємо, Міноборони має намір призвати 26 тис. громадян для строкової військової служби в армії в квітні-травні.
Інфопорн