Мукачево: Будівельна професія – професія майбутнього

Як повідомила начальник відділу активної підтримки Мукачівського міського центру зайнятості Надія Гуменюк, щороку в рамках акції “Випускник” проводиться чимало профорієнтаційних заходів для  школярів  міста Мукачева.
Мета заходів – донести до старшокласників 9-11 класів інформацію про робітничі професії, на які є попит у місті та в регіоні, розповісти про умови навчання та працевлаштування. Професійна робота з випускниками є засобом прискорення оптимального професійного самовизначення молоді, активізації її внутрішніх резервів і можливостей.
Згідно із спільним планом заходів  Мукачівського міського центру зайнятості та управління освіти Мукачівського міськвиконкому, спрямованих на підвищення ефективності роботи з молоддю, 9 квітня  2010 року проведено День відкритих дверей у державному навчальному закладі “Мукачівський професійний ліцей” на тему: ”Будівельна професія – професія майбутнього”. Гостинно вітали школярів 9 класів мукачівських шкіл викладачі та студенти. Директор  ліцею Василь Панас з радістю зустрів дітей  та розповів їм про навчальний заклад, про професії, які тут можна здобути, а саме: столяр будівельний, паркетник, муляр, маляр, електрогазозварник.
Особливу увагу було приділено професії ”столяр”. Уже котрий  рік ліцей  працює за канадським проектом. Навчальний заклад отримав модернізовані столярні верстати. Є можливість  навчати молодь за сучасною технологію для потреб підприємств міста.
Старші майстри Володимир Плоскіна та Марія Скучка провели екскурсію по кабінетах, виробничих майстернях, розповіли про навчально-виробничий процес та відповіли на всі запитання школярів.
Маємо надію, що розповідь про ситуацію, що склалася на ринку праці, надасть можливість випускникам зорієнтуватись та зробити вибір більш усвідомленим і обґрунтованим.