На Закарпатті у І кварталі ц.р. податкова міліція виявила 23 злочини у сфері оподаткування

За І квартал 2010 року підрозділами податкової міліції області виявлено 23 злочини у сфері оподаткування, із них 20 – тяжкі та особливо тяжкі.
Із виявлених 11 злочинів – це ухилення від сплати податків (ст.212 Кримінального кодексу України), причому усі – в особливо великих розмірах.
1 злочин резонансний, сума збитків за яким складає 3,1млн.грн. (відшкодовано – 190 тис. грн.).
За галузями економіки злочини виявлено у  таких сферах:

– будівництво – 6;
– сфера обігу підакцизної продукції – 3;
– лісопромисловий комплекс – 3;
– банківська та кредитно-фінансова сфера – 2;
– торгівля – 2;
– вантажні та пасажирські перевезення – 2;
– сфера обігу паливно-мастильних матеріалів – 1;
– виробництво – 1;
– добувна промисловість – 1;
– комунальне господарство – 1;
– заготівля металобрухту – 1.

Протягом січня-березня 2010 року в провадженні слідчого відділу податкової міліції ДПА в області перебувало 29 кримінальних справ, з яких прийнято до провадження – 19 кримінальних справ, залишок з минулих років – 10 справ.
Збитки за всіма кримінальними справами, що знаходились у провадженні – 15,9 млн.грн., з яких вже відшкодовано – 4,9 млн.грн. (30,9%). Крім того, накладено арештів на майно на суму 2,1 млн. грн.
Протягом січня – березня п.р. слідчим відділом податкової ДПА в області закінчено провадженням 7 кримінальних справ, які направлено до суду з обвинувальним висновком. Збитки за всіма закінченими кримінальними справами, направленими до суду з обвинувальним висновком майже 1,3млн.грн., з яких відшкодовано – майже 800 тис. грн.
Управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області