17 квітня – День довкілля

З 1998 року третьої суботи квітня згідно Указу Президента України  від 6 серпня 1998 року № 855/98 у нашій державі відзначається День довкілля.
Щоразу до цього свята долучається все більше представників державної влади, громадських організацій та небайдужих громадян. Цьогоріч День довкілля відзначають 17 квітня.
Проте, на території Закарпатської області вже проводяться практичні заходи з благоустрою, озеленення, покращення санітарного стану зелених зон, впорядкування прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків, парків, скверів, інших об’єктів, висаджування саджанців дерев і кущів, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, а також проходять інформаційно-просвітницькі акції: конференції, семінари, тощо.
Державна екологічна інспекція в Закарпатській області традиційно до цього свята також організовує та проводить низку природоохоронних заходів, що мають на меті зробити наші міста і села чистішими, і заходи, покликані привернути увагу суспільства до екологічних проблем області та залучити до природоохоронної роботи якомога більше краян.
Інспекція закликає приєднатися до акції “День довкілля” усіх, кому не байдуже середовище, у якому ми живемо і внести свій посильний вклад. Бо тільки спільними зусиллями і спільною відповідальністю ми зробимо наш край Срібної Землі квітучим і неповторним.
Державна екологічна інспекція  в Закарпатській області