На Закарпатті перевірять безпеку постачання газу підземними газопроводами

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області створено робочу групу з перевірки виконання вимог актів чинного законодавства щодо безпечних режимів постачання та дотримання безпеки під час забезпечення споживачів природним і скрапленим газом, а також під час використання газу в промисловості та побуті.
Як повідомив начальник територіального управління Михайло Саварин, під час перевірок, інформація про результати яких надходитиме в Держгірпромнагляд щоденно. Особлива увага буде приділена проблемам, що можуть обернутися ризиками, спричинивши аварійні ситуації та нещасні випадки як на виробництві, так і в побуті.
Зокрема, зауважив посадовець, контролюватиметься експлуатація підземних газопроводів – малонадійних та з вичерпаним терміном експлуатації; норми одоризації газу в газових мережах міст і населених пунктів; обсяги проведених робіт із заміни та капітального ремонту газопроводів і устаткування; дотримання охоронних зон підземних газопроводів. Під особливим контролем наглядовців будуть також  проведення технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання, наповнення балонів скрапленого газу на газонаповнювальних станціях та пунктах, експлуатація балонів СВГ в торговельних точках та місцях масового скупчення людей.

Довідка: Протягом минулого року в області стався 1 нещасний  випадок виробничого травматизму у Берегівській філії ВАТ “Закарпатгаз” та 8  аварійних ситуацій  при використанні газу у побуті, у яких постраждали відповідно 4  та 13 осіб.