Працівники Закарпатської ДАІ відзначили 13-річницю заснуванння своєї служби

14 квітня працівники Державної автомобільної інспекції відзначили 13-ту річницю з дня заснування ДАІ України. Саме цього дня у 1997 році Кабінет Міністрів України затвердив Положення «Про державну автомобільну інспекцію». Історія ж ДАІ Закарпаття розпочалася ще в другій половині 1945 року із створення Державтоінспекція Карпатської України.
З нагоди професійного свята автомобільних інспекторів у приміщені Державтоінспекції ГУМВС України в Закарпатській області о 14:00 відбулася урочиста зустріч керівництва та підлеглих закарпатської автоінспекції. Розпочалося дійство з щирих та теплих слів привітання від начальника ВДАІ ГУМВС України в Закарпатській області полковника міліції Михайла Бойчука: «Дорогі колеги, кожен з Вас є охоронцем на автошляхах Закарпаття. Ви щоденно своєю роботою запобігаєте виникненню аварій та травмуванню людей: водіїв, пішоходів, серед яких є багато дітей. Особливо приємно бачити в наших рядах і шановних ветеранів, яких ми поважаємо за вірне служіння українському народу.
Шановні колеги, завжди пам’ятайте, що лише завдяки вашій повсякденній, компетентній та наполегливій праці, відповідальному ставленню до служби, вашими сміливими вчинкам ми бережемо людські життя на автодорогах. Ви з честю виконуєте поставлені перед вами завдання та обов’язки і за це вам велика вдячність».
Опісля до привітань залучилися і заступник начальника ГУМВС України в Закарпатській області, начальник міліції громадської безпеки, полковник міліції Юрій Марковський та голова Спілки ветеранів Державтоінспекції — колишній начальник ДАІ Закарпаття (з 1976 по 1987 роки) полковник міліції Євген Турлаков.
Завітали привітати автомобільних інспекторів Закарпаття і Уповноважений представник Закарпатської обласної міжнародної громадської безпеки Анатолій Швецов, радник Уповноваженого — Віктор Голін та голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів Руслан Афанасьєв.
Кращі працівники ДАІ Закарпаття були нагороджені відзнаками МВС «За бездоганну службу» І і ІІ ступенів, відзнаками Державтоінспекції, почесними грамотами та подяками ГУМВС України та ВДАІ.
Не оминуло керівництво ВДАІ України в Закарпатській області і представників ЗМІ. Тетяну Маковську (член Національної спілки журналістів України), Оксану Штефаньо (газета «Новини Закарпаття») та Мар’яну Стецків (телеканал «М-студіо») нагородили грамотами від начальника обласного ДАІ «За активну участь у профілактиці дорожньо-транспортних пригод та широке висвітлення в ЗМІ діяльності Державтоінспекції».
Після урочистого зібрання, гості та усі присутні були запрошені на фуршет, де полковник міліції у відставці Петро Бронтерюк подарував працівникам та ветеранам закарпатської ДАІ, журналістам свою книгу «На передньому краї». Її він написав у співавторстві з Іваном Сабов і присвятив оперативно-службовій діяльності начальників міських та районних відділів внутрішніх справ Закарпаття.
Тетяна Горянка, Вікторія Попович