Закарпатські працеохоронці виявили у Кам’яницькому кар’єроуправлінні 135 порушень вимог безпеки виробництва

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області проведено всебічну перевірку стану охорони праці та безпеки виробництва у Кам’яницькому кар’єроуправлінні ДП Управління промислових підприємств Укрзалізниці.
– Роботу цього підприємства зі створення безпечних та нешкідливих умов праці для  працівників наразі визнано недостатньою, – підсумував результати перевірки голова комісії, заступник начальника територіального управління Ігор Мягкий.
–  Хоча витрати на комплексні заходи з покращення умов праці в минулому році  перевищені заплановані, під час перевірки виявлено 135 порушень нормативних актів з охорони праці при надрокористуванні, видано 12 проміжних приписів, призупинено роботу 8 одиниць обладнання та механізмів. На посадових осіб та працівників підприємства, чиї дії чи бездіяльність призвели до виявлених порушень, накладено 6 адміністративних стягнень.
Крім того, зауважив Ігор Мягкий, не виконуються план та графік розкривних робіт у відповідності до Плану  розвитку гірничих робіт, погодженого та затвердженого до 1 липня 2010 року. Якщо не буде ліквідовано відставання, доведеться зупинити роботи з видобутку андезиту.
Директору кар’єроуправління  Ярославу Кенійзу запропоновано також розробити заходи з усунення порушень та  провести в місячний термін позачергову перевірку знань інженерно-технічних працівників правил безпеки при розробці родовищ корисних копалин відкритим способом та інших нормативних документів.

Довідка:

Основним видом виробничої діяльності Кам’яницького кар’єроуправління ДП УППУ є видобування та переробка каменю андезиту. На час перевірки на підприємстві працює 139 осіб, з них на роботах з підвищеною небезпекою – 82 працівники. Протягом останніх трьох років нещасних випадків на підприємстві не траплялося.