На Закарпатті на кожне розлучення припадає по 3-4 шлюби

З початку року в Україні зареєстровано 37,5 тисячі шлюбів, що майже на третину менше порівняно з аналогічними показниками 2007-2009 років.
Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.
Водночас він відзначив позитивну тенденцію щодо зниження кількості розірваних шлюбів, яка триває в Україні вже багато років. Так, у І кварталі 2010 року українцями встановлено черговий рекорд — порівняно з першим кварталом 2009 року кількість розлучень знизилася ще на 5%.
Загалом, як повідомив міністр, кількість укладених шлюбів в Україні традиційно перевищує кількість розірваних (на кожен розірваний шлюб припадало приблизно 1,5-2 укладених шлюби). При цьому найкраще співвідношення одружень-розлучень традиційно фіксується в Закарпатській області, де на кожне розлучення реєструється 3-4 шлюби. А це означає, що наша область і надалі лідирує у номінації «найміцніші шлюби».
«Так вже склалося, що закарпатці більше цінують родинні цінності. Навіть тепер, коли хтось один із подружньої пари виїжджає на заробітки за кордон. Не останню роль відіграє і наш менталітет», — пояснює начальник відділу реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) Ужгородського міжрайонного відділення юстиції Людмила Сидорович.