Звернення депутатів Закарпатської обласної ради на контролі у голови ВР України

На пленарному засіданні 27-ї сесії обласної ради, яка відбулася 22 грудня 2009 року, депутати ухвалили Звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо законодавчого врегулювання роботи споживчих товариств. Йдеться про ситуацію, що склалася у сфері обслуговування мешканців віддалених гірських населених пунктів області організаціями, підпорядкованими Закарпатській облспоживспілці.

Зменшення кількості торгівельних та переробних підприємств, заготівельних пунктів споживчої кооперації не сприяє поліпшенню якості життя сільських жителів. Недосконалість законодавства у сфері оподаткування та ряд інших причин породжують нерівність економічних умов розвитку суб’єктів господарювання.
У зв’язку з цим депутати вважають за доцільне внесення змін та доповнень до Законів України «Про податок на додану вартість», «Про рослинний світ», «Про статус гірських населених пунктів в Україні» та постанови Кабінету Міністрів України «Про умови оплати праці осіб, які працюють у гірських населених районах».
Цими днями на ім’я голови обласної ради Михайла Кічковського надійшов лист від голови Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолія Семиноги. У ньому йдеться про те, що за дорученням голови Верховної Ради України Володимира Литвина звернення депутатів Закарпатської обласної ради розглянуто в зазначеному Комітеті Верховної Ради. На даний час Звернення – на вивченні у Кабінеті Міністрів України з метою його урахування при розробці змін до Законопроекту України «Про державний бюджет України».
Надія Сарана, сайт Закарпатської обласної ради