Закарпаття: Свалявський РЦЗ презентує “заготівельні” професії

Фахівці Свалявського районного центру зайнятості спільно з керівництвом  ДП „Райкооопзаготпром” провели презентацію професії «заготівельник продуктів та сировини», на якій були присутні 20 осіб.
З інформацією про можливість здобути цю професію, згідно з програмами цільового навчання, яке організовує служба зайнятості, та можливість працевлаштування за здобутою професією, ознайомила присутніх головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Свалявського районного центру зайнятості Ірина Галас. Окрім цього, вона ознайомила присутніх із вимогами до стану здоров’я, якими має володіти претендент.
Про умови навчання, умови праці та заробітну плату на підприємстві розповіла керівник підприємства ДП „Райкоопзаготпром” Тетяна Фізер. Вона проінформувала також про тісну співпрацю між Свалявським районним центром зайнятості та ДП «Райкоопзаготпром» у питаннях проходження навчання безробітними на підприємстві і працевлаштування осіб, які його успішно пройшли.
Під час проведення презентації безробітні задавали багато запитань. Також було проведено опитування. Про ефективність заходу свідчить те, що з 20 осіб 13 виявили бажання здобути цю професію та працевлаштуватися на згаданому підприємстві.
Ірина Галас, головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Свалявського районного центру зайнятості