Ні Ющенко, ні Балога в очі не бачили контрактів, які підписувала Тимошенко

У стосунках екс-президента Віктора Ющенка і бізнесмена Дмитра Фірташа ніколи не було “економічної складової”.
Про це заявив екс-керівник секретаріату президента Ющенка Віктор Балога в ефірі програми “Чорне та біле” на телеканалі ТВі.
“Неправильно звинувачувати Ющенка в тому, що він підтримував на тому чи іншому етапі Фірташа. Питання стоїть в тому, які контракти були укладені і які преференції для України зробив Фірташ по ціні газу”, – зазначив він.
“Коли ув’язувати Ющенка до Фірташа, то я знаю, що це і нещиро, і неправильно, тому що економічної складової у стосунках цих двох людей ніколи не було”, – наголосив Балога.
Крім того, екс-глава секретаріату заявив, що газові контракти, які підписувала екс-премєр Юлія Тимошенко “ні Ющенко, ні секретаріат президента в очі не бачили”.
“Дуже було тяжко витягнути контракти, президент до себе запрошував тодішнього главу Нафтогазу пана Дубину і він не міг надати контракти глави держави”, – зазначив він.
Водночас, за словами Балоги, “Ющенко не торкався питань газових контрактів”. “Це не компетенція президента і він ніколи до цього рівня не опускався, коли прем’єром була Тимошенко”, – заявив він.
“Українська правда”