Віктор Феєр: “Чисте Закарпаття – першочергове завдання влади”

У понеділок, 26 квітня, в Ужгороді заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Віктор Феєр провів нараду з питань благоустрою територій, прилеглих до автошляхів.
Участь у нараді взяли начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Маркович, начальник обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству Віктор Чіпак, директор ДП “Закарпатський облавтодор” Михайло Попович, начальник управління житлово-комунального господарства Василь Романець, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.
Із приходом весни проявилась вся масштабність засмічення автошляхів, придорожніх смуг, лісосмуг, майданчиків відпочинку. Обласна влада активно взялася за благоустрій краю. Так,  минулої суботи був проведений суботник, до якого долучилися майже 60 тисяч краян.  Також цієї весни активно висаджувалися дерева. Лише на узбіччях доріг було посаджено близько 20 тисяч деревцят.
Відкриваючи нараду Віктор Феєр в першу чергу наголосив на важливості підтримки  територій у належному стані.
– Традиційно після зими обабіч доріг накопичуються купи сміття. Зважаючи на той факт, що наш край – туристичний, ми маємо терміново вирішувати проблему, – наголосив заступник голови  облдержадміністрації.
Учасники наради підтримали пропозицію Віктора Феєра – перерозподілити прибирання територій за відповідними структурами, адже Укравтодор, зважаючи на обмеженість фінансування, самотужки з цим не справиться. Також заступник голови облдержадміністрації звернув увагу на необхідність впорядкування вулиць, доріг, тротуарів та пішохідних переходів, автобусних зупинок, створення велосипедних доріжок між населеними пунктами. Це ж саме стосується прибирання прилеглих територій річок та канав.
За результати наради Службі автомобільних доріг в області та державному підприємству “Закарпатський  облавтодор” доручили забезпечити збирання та вивезення сміття з території, яка пролягає уздовж автомобільних доріг загального користування та майданчиків для зупинок транзитного транспорту. Таке ж  доручення щодо прибирання прилеглих територій до річок дано облвдогоспу. Ці роботи мають бути проведені до 1 травня. Після цього буде проведена нарада за участю представників органів місцевого самоврядування, де відбудеться розподіл територій на предмет утримання за відповідними структурами.

ДЛЯ ДОВІДКИ: Мережа автошляхів загального користування, яка перебуває на балансі Служби автомобільних доріг Закарпатської області, сягає 3348,1 км, у т.ч. шляхи державного значення – 636 км, місцевого – 2712,1 км. Особливість закарпатських автодоріг у тому, що 62% з них знаходяться в гірській місцевості, 55% розташовані у безпосередній близькості до річок. На шляхах загального користування знаходяться 26 гірських перевалів.