Ярослав Шуба з Ужгорода сподівається лише на міністра МВС України Анатолія Могильова

Журналісти Закарпаття сподіваються на міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова. У плані конструктивної співпраці. Інакше й не могло бути. Адже за попередні 5 років повністю зникла дієвість журналістських виступів у пресі, які стосувалися роботи правоохоронних органів.
Приміром, ще 9 травня 2009 року в № 16 (723) на шпальтах закарпатського обласного тижневика «Срібна Земля» був опублікований матеріал «Через призму зони. Чи приніс Майдан нам переміни?» про жителя Ужгорода з вулиці Грушевського,26 Ярослава Шубу, котрий не може кілька років поспіль добитися справедливості: після незаконного засудження не може добитись елементарної прописки в паспортному столі міського управління МВС України в Ужгороді, відновити елементарні європейські права людини. Журналістами В.Зубачем та І.Тупицею на це була звернута увага начальника ГУ МВС України  в Закарпатській області Віктора Русина. Хоча зрушень поки що нема, але, як зазвичай жартують, надія вмирає останньою. Адже, коли вже серйозно, час поновити цілковиту взаємодію журналістського корпусу з органами внутрішніх справ на місцях. А не лише сподіватися на замкнуту в своїй структурі інформативну діяльність Центру громадських зв’язків УМВС. Усі разом журналісти Закарпаття повинні встати на боротьбу з проявами соціального зла.
Бо, стосовно того ж ужгородця Я.Шуби, не може просто бути, щоб у архівах паспортного столу просто-на-просто загубилися дані про його прописку в батьківському будинку, про що йому весь час повідомляють із певною іронією. При наявності інших документів на своє будинковолодіння, чоловік наразі фактично пропадає. Такого в незалежній Україні, яка при новому Президенті взялася за реальні справи і позбулася пустопорожньої політичної тріскотні, не повинно бути.
Василь ТАНАСІЙЧУК