Закарпаття: Пам’ять жертв Чорнобиля вшанували в Мукачеві

Трагічна дата 26 квітня, коли 24 роки тому сталася страшна Чорнобильська аварія, щемить у серці кожного із нас. Вшанувати пам’ять героїв тих днів до храму на вул. Ярослава Мудрого в Мукачеві прийшли того дня сотні людей – керівники і депутати міської та районної рад, депутати обласної ради, представники трудових колективів і навчальних закладів, громадських організацій, національно-культурних товариств.
Мітинг-реквієм відкрив заступник міського голови Мукачева Михайло Лабош, який відзначив, що в Мукачеві живуть учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, вдови ліквідаторів, міська влада в міру можливостей дбає про їх соціальне забезпечення.
Священнослужителі Української Православної церкви на чолі з єпископом Ужгородським та Закарпатським Кирилом відслужили панахиду по померлим героям, воздали славу живим. Владика Кирило вручив голові міського осередку Товариства “Союз Чорнобиль Україна” Олексію Товчку медаль і Грамоту Предстоятеля УПЦ КП Філарета. Відтак міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, голова Мукачівської районної ради Іван Михайло, єпископ Кирило і Олексій Товчко перерізали стрічку на відкритті величної дзвіниці “Дзвони Чорнобиля”, спорудженої за сприяння народного депутата України Василя Петьовки. І зі сумним щемом задзвонили “Дзвони Чорнобиля”.
З промовами до учасників мітингу-реквієму звернулися міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, голова районної ради Іван Михайло та голова Товариства “Союз Чорнобиль Україна” Олексій Товчко. Духовні пісні і мелодії на мітингу-реквіємі виконували камерний хор Федора Небесного, хоровий колектив “Відгомін”, співачка Людмила Ковач, скрипковий ансамбль Сергія Добоша.
“Мукачівська Ратуша”