На Закарпатті проходять змагання пожежників-рятувальників

Шостого травня в смт. Великий Березний, на базі Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат стартував обласний збір-змагання юних пожежників-рятувальників, під час якого будуть визначатися команди-переможниці обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників та Всеукраїнського громадського руху “Школа безпеки”, повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області.

Привітати учасників змагань прийшли перший заступник начальника ГУ МНС в Закарпатській області Володимир Бодак, головний спеціаліст управління освіти і науки обдержадміністрації Роман Чобаня, начальник відділу управління молоді та спорту облдержадміністрації Михайло Молнар, представники органів влади та місцевого самоврядування.

За умовами проведення заходу впродовж 6-7 травня 18 команд-переможниць районних (міських) етапів збору- змагання будуть змагатися в трьох конкурсах: змагань на дистанціях, які включають у себе бойове розгортання та гасіння пожежі, рятувальні роботи у зоні техногенної аварії та пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища. Наступним є проведення агітаційно-презентаційного конкурсу, де учасники представляють стенди, інформаційно-методичні розробки, плакати і т.ін. з питань безпеки життєдіяльності та конкурсу”Домашнє завдання”, де за допомогою тематичних виступів, використовуючи різні жанри мистецтва   учасники пропагують безпечний спосіб життя.