На Закарпатті журналісти і підприємці передали дитячому притулку кошти і речі

Ужгородський прес-клуб передав чергову частину благодійної допомоги обласному дитячому притулку у смт. Батьово. Журналісти привезли речі, необхідні малюкам, закуплені на кошти, які збиралися упродовж кількох місяців у редакційних колективах Закарпаття. Прес-клуб у цій акції об’єднався із Закарпатською організацією Партії промисловців та підприємців України: підприємці закупили для притулку іграшки, білизну для малюків, гігієнічні засоби.
Упродовж минулого року Ужгородський прес-клуб збирав для притулку дитячий одяг. Акцію по збору коштів на елементарні речі для дітей (памперси, гігієнічні засоби) прес-клуб розпочав на початку квітня. На місяць на 50 дітей (яких “по факту” буває і понад 60) у розділі медикаментів закладено тільки 1000 грн. Обездоленим діткам таких коштів не вистачало і на медикаменти. Що вже й казати про гігієнічні засоби, які необхідні не тільки 3-річним, але дітям аж до 18 років, які через умови життя, простуджені органи і психологічні проблеми страждають на неприємні захворювання. Тому прес-клуб почав збір по 10 гривень від тих, хто хотів би допомогти. Під час акції відгукнулися 26 журналістів, 4 колективи, серед яких були також ужгородці, зовсім не причетні до журналістської професії. Зібрано 832,00 грн. На ці кошти прес-клуб закупив памперси та гігієнічні засоби для дівчаток. Підприємці окрім всього іншого забезпечили притулок 40 наборами дитячої білизни.Марта Шелемба, вихователь-методист притулку, приймаючи благодійну допомогу розповіла трохи про його малих мешканців. Сьогодні тут перебуває 43 дитини, наразі найбільше діток віком від 3 до 6-ти років ( притулок розрахований на вік від 3 до 18 років). У притулок на 3 місяці (до вирішення їх подальшої долі: влаштування в інтернат чи прийомну сім’ю) потрапляють малюки і підлітки, яких знайшли на вулиці, відібрали від жорстоких батьків, зловили у закордонних (!) мандрах, підібрали під кордоном, де їх викинули як непотріб (наприклад, дальнобійники, які провезли малолітніх дівчат через всю країну і покинули на порозі Шенгену) тощо.

Інколи діти приходять самі – перезимувати, бо тут, у притулку, на відміну від батьківського дому, тепло і ситно. Для них облаштовано два класи, де за три місяці перебування багатьох неписьменних дітей встигають навчити елементарному.

Доброчинна акція на цьому не завершилася — з приходом тепла для малюків найбільше не вистачає босоніжок, бо дитячих розваг не витримує та кількість взуття, яка передбачена кошторисом. Тому прес-клуб закликає усіх небайдужих долучитися до збору коштів на придбання літнього взуття або надати взуття, з якого виросли ваші діти. Усім, хто допомагає малюкам, прес-клуб і дирекція притулку висловлює щиру вдячність і закликає не зупинятися на одній добрій справі, оскільки діти у Батьові є завжди, а не одноразово…