16 травня у Дніпропетровську — прем’єра вистави за п’єсою закарпатця Олександра Гавроша

У 2007 році закарпатський письменник Олександр Гаврош дебютував як драматург і відразу став переможцем конкурсу «Коронація слова». Його п’єса «Ромео і Жасмин» посіла друге місце. Драма про людей і тварин сподобалася літераторам. За три роки її надрукували в репертуарному збірнику «Коронації слова», в журналах “Дніпро” та «Київська Русь».

У березні 2010 року її поставив Київський народний студентський театр «Вавилон» при Національному педагогічному університеті імені Драгоманова.

А в неділю, 16 травня, о 18.00 відбудеться прем’єра «Ромео і Жасмин» на сцені Дніпропетровського академічного українського театру імені Шевченка. Головний режисер театру Анатолій Концедайло, який ставить спектакль, називає п’єсу «трансцедентною та амбівалентною, в якій начебто у простій формі говориться про складні речі».

Драмою Олександра Гавроша також зацікавилися в театрах юного глядача у Львові та Одесі. В Закарпатському ляльковому театрі триває робота над іншою його п’єсою «Цирк Івана Сили».

З нагоди дніпропетровської прем’єри завтра, 12 травня,  о 15.30 у Києві у приміщенні «Укрінформу» (вул.Богдана Хмельницького, 8/16) відбудеться прес-конференція, яку організовує «Коронація слова». Йтиметься також про інші нові здобутки цього всеукраїнського конкурсу.

А у вівторок, 18 травня, виставу «Ромео і Жасмин» також можна буде побачити в столичному Національному музеї літератури в постановці народного студентського театру «Вавилон». Орієнтовний час показу – 15.00.