В Ужгородському національному університеті відкрили новий навчальний корпус

У середу, 12 травня, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, ректор Ужгородського національного університету професор Микола Вегеш урочисто відкрили новозбудований поверх навчально-лабораторного корпусу гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання фахових дисциплін. Також у заході взяла участь делегація уряду Угорської Республіки, представник МЗС України в Ужгороді Галина Гороховська, Берегівський міський голова Іштван Гайдош та інші.

Вітаючи присутніх з цією подією, Іван Качур передусім подякував урядові Угорської Республіки й відзначив, що Ужгородський національний університет відомий вагомими здобутками, видатними випускниками, низкою наукових шкіл.

– Ужгородський національний університет – флагман освіти і науки на Закарпатті, – сказав Іван Іванович.

За підтримки та сприяння обласної влади останніми роками відкрито нові факультети, відділення та кафедри. А з початку навчального року надано пільги на оплату за навчання 13 студентам університету – сиротам, позбавленим батьківського піклування, інвалідам, із багатодітних сімей, котрі навчаються на контрактній основі.

Щомісяця 17 кращих студентів Ужгородського національного університету отримують іменні стипендії облдержадміністрації та обласної ради, – поінформував присутніх заступник голови облдержадміністрації.

Також він запевнив, що влада й надалі підтримуватиме університет, зокрема, у зміцненні матеріально-технічної бази. Відтак Іван Качур вручив почесні грамоти завідувачу кафедри фізико-математичних дисциплін природничо-гуманітарного факультету з угорською мовою викладання фахових дисциплін Ужгородського національного університету, кандидату фізико-математичних наук Олександру Шпенику та завідувачеві кафедри угорської філології, деканові природничо-гуманітарного факультету з угорською мовою викладання фахових дисциплін Ужгородського національного університету, професорові, доктору філологічних наук Петру Лизанцю.

Нині в Ужгородському національному університеті навчається близько 12 тисяч студентів, здобувати знання їм допомагають 152 доктора наук, півтисячі кандидатів наук та доцентів, 11 лауреатів Державної премії України у галузі науки і техніки, 30 заслужених діячів науки, техніки, освіти і медицини, 4 члени-кореспонденти Національної академії наук України тощо.