Всеукраїнська естафета святкування днів Європи завершиться 6 червня на Закарпатті

15 травня в Україна увосьме відзначатиметься День Європи. Про це повідомив глава Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту ТЕЙШЕЙРА на прес-конференції у Києві. За його словами, з 11 по 14 травня посли країн-членів Європейського Союзу відвідуватимуть київські університети і зустрічатимуться зі студентами, а також проводитимуть дебати на тему Європейського Союзу.

Ж.ТЕЙШЕЙРА повідомив, що, крім Києва, дні Європи також відзначатимуться у регіонах України. Зокрема, з 19 по 21 травня представники країн Європейського Союзу перебуватимуть на південному сході України і візьмуть участь у святкуванні Дня Європи у Севастополі та Херсоні. 27-28 травня представники країн ЄС відвідають місто Свердловськ Луганської області та Маріуполь. З 3 по 6 червня відбудеться святкування днів Європи у Закарпатті.

За словами Ж.ТЕЙШЕЙРИ, представники країн ЄС під час своїх візитів до регіонів України зустрічатимуться з представниками місцевої влади, громадськістю, проводитимуть публічні дебати тощо.

Крім того, як повідомили у Міністерстві закордонних справ України, святкування Дня Європи у Києві 15 травня розпочнеться о 12.00 з офіційної церемонії відкриття за участю керівництва МЗС, Київської міської державної адміністрації, глав дипломатичних представництв країн-членів Європейського Союзу. Цього ж дня на вулиці Хрещатик розпочне роботу “Європейське містечко”, в якому будуть презентовані намети-павільйони європейських країн, міжнародних та громадських організацій України, будуть організовані публічні дебати за участю представників органів виконавчої та законодавчої влад України, керівників дипломатичних установ країн-членів ЄС в Україні.

Також в рамках “Європейського містечка” функціонуватимуть куточок європейської кухні та ігровий дитячий майданчик.

“Нове керівництво України прагне ще раз підтвердити, що європейська інтеграція не на словах, а на ділі є пріоритетом не просто зовнішньої політики, а всього комплексу державного будівництва України”, – сказав на прес-конференції директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег ВОЛОШИН.

УНІАН