Закарпаття: Сильні опади підтопили 115 дворогосподарств і сільгоспугідь

16-го травня в Закарпатській області випадання значної кількості опадів призвело до формування інтенсивних місцевих стоків, а через захаращеність потічків, придорожніх канав та кюветів, водою підтоплено 115 дворогосподарств та сільськогосподарські угіддя в м. Ужгород, Ужгородському, Перечинському та Іршавському районах.
Зокрема, в обласному центрі підтоплено 24 дворогосподарства та підвальні приміщення багатоповерхівок на вулицях Шкільна, Дунаєвського, Сільвая, Мала, Тельмана, Дендеші, Докучаєва, Тімірязєва;

На Ужгородщині у воді опинилося 85 дворогосподарств у населених пунктах Руські Комаровці, Холмці, Дубрівка, Малі Селменці, Червоне, Великі Геєвці, Минай. Постраждали від дії води й 6 дворогосподарств у с. Сімерки Перечинського району.

В Іршавському районі на річках Боржава та Іршавка вода вийшла на заплави та підтопила сільськогосподарські угіддя на площі близько 12га.

Увечері 16-го травня рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення та СДПЧ-1 м. Ужгород розчищали від повалених дерев проїжджі частини на вул. Капушанській та площі Ш.Петефі, що в обласному центрі.

Наслідки підтоплень усувають працівники МНС та комунальники. Ситуація перебуває на контролі ГУ МНС в Закарпатській області.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області