Закарпатський губернатор зустрівся з міжнародними експертами у сфері туризму

У середу, 19 травня, голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з міжнародними експертами у сфері туризму Івіцою Чачичем з Хорватії та Яковом Едінгером і Олівером Массабні з Австрії.
Мета зустрічі – спільне обговорення туристичної стратегії Закарпаття.

На початку зустрічі Олександр Ледида зазначив, що переймати європейський досвід у сфері туризму для Закарпаття важливо і необхідно. Зі свого боку, голова підрозділу мережі готельних комплексів у Південно-Східній Європі Івіца Чачич переконаний – туристичний потенціал Закарпаття величезний:

– Враження про туристичний рівень країни завжди складається на кордоні. Саме тому, на наш погляд, найперше потрібно створювати потужну туристичну інфраструктуру у прикордонному Закарпатті.

Великі можливості для цього відкриває Євро-2012. Зокрема, підготовка до світового футбольного чемпіонату вже сьогодні забезпечила покращення стану автошляхів та пожвавлення готельного бізнесу. Попри це, розвиток туризму на місцевому рівні за відсутності єдиної державної програми не буде ефективним:

– Стратегію розвитку туризму треба розробляти і на державному, і на місцевому рівнях. Сьогодні ми розуміємо, що удосконалення потребує законодавча база, а загальноукраїнська програма розвитку туристичної галузі має бути затверджена Кабміном. Без державної підтримки та гарантій залучення інвестицій є доволі складним завданням, – наголосив Олександр Ледида.

У найближчих планах – створення робочої групи з розробки туристичної стратегії краю.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА