Закарпаття: 26-річний громадянин Румунії ховав у подвійному днищі свого авто контрабандні сигарети

Цими днями в міжнародному пункту пропуску “Дякове” в напрямку “вибуття” з України в Румунію прибув на легковому автомобілі “Seat Toledo” 26-річний громадянин Румунії. В автомобілі прикордонним нарядом з огляду транспортних засобів та інспектором митної служби було виявлено не пред’явлені до митного контролю та не заявлені при усному опитуванні сигарети “JIN LING” з українською акцизною маркою – 1240 пачок на суму 5580, 00 грн.
Сигарети знаходились у спеціально виготовленому тайнику (подвійному днищі) багажного відсіку автомобіля. Доступ до прихованих сигарет став можливим після зняття металевої кришки багажного відсіку, що мала форму днища місця для запасного колеса та прикривала вирізаний кустарним способом отвір розміром 60х60 см. Тайник мав розмір периметра багажного відсіку висотою близько 15 см.

У зв’язку з тим, що громадянин Румунії намагався незаконно вивезти контрабандний товар, використовуючи конструктивні особливості свого транспортного засобу, легковий автомобіль “Seat Toledo було вилучено разом із сигаретами.

Вилучений л/а “Seat Toledo” р.н. з 1994 року випуску.

Загальна вартість затриманої контрабанди становить 56 289,40 грн.

Едуард Стеблюк, прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону