Закарпаття: Житель Перечинщини вирощував у сбе вдома в горщиках відбірну коноплю!

31-річний Володимир, житель села Ворочево (Перечинський район, Закарпаття),  уже мав клопоти з фемідою: чоловік притягався до криміналу згідно з статтею 121 Кримінального кодексу України за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. А нещодавно попався ще й прикордонникам за незаконне переправлення нелегальних мігрантів.
І ось суд призначив проведення санкціонованого обшуку на обійсті, в якому мешкає Володимир з родичами. Туди направилися з ордером на обшук прикордонники та працівники Перечинського райвідділу ГУМВС і оперативники управління карного розшуку.

Нелегальних мігрантів правоохоронці на обійсті не знайшли. Але й з порожніми руками звідти не повернулися. У ході обшуку  стражі порядку виявили та вилучили на обійсті 47 горщиків, у яких височіли стебла коноплі. Рослини сягали уже приблизно метрової висоти. І знаходилися вони не де-небудь, а у спеціальних шафах, обладнаних лампами-обігрівачами та витяжками. А те що за «урожаєм» ретельно доглядали, свідчили записи на аркушах та в зошиті про графік введення добрив та дотримання відповідних режимів.

Були тут і пакети з  різноманітними мінеральними добривами, зокрема сульфатом магнію, калієвої селітри, лимонної кислоти тощо. Використовувалися для процесу інтенсивного вирощування марихуани оригінальні інструменти. Весь процес контролювався спеціальними пристроями, якими, зокрема, регулювалася температура та вологість у шафах, в яких і знаходилися горщики з коноплею.

Після виявлення наркотичних рослин на місце прибули і працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків та експерти НДЕКЦ при  ГУМВС.

Після огляду наркотичного «урожаю» фахівці відзначили, що вирощував сільчанин якийсь відбірний сорт коноплі, зате й створив «тепличні» умови з усілякими причандаллями  та додаванням добрив. «Урожай» повинен був дати неабякий дохід. Зокрема, тільки одна шишка рослини має  ціну біля 150 гривень.

Тепер вирішується питання про затримання Володимира за статтею 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Хоча після проведення обшуку до цієї статті додалася ще й відповідальність за посів і вирощування конопель.

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

One thought on “Закарпаття: Житель Перечинщини вирощував у сбе вдома в горщиках відбірну коноплю!

  • 20.05.2010 at 11:56
    Permalink

    даєш легалайз! ))

Comments are closed.